Súhlasíte s ukladaním cookies na Váš počítač. Toto rozhodnutie môžete zmeniť.

×

Správa

Smernica EÚ o e-Súkromí

Táto webová stránka používa vlastné cookies pre správu overovania, navigáciu a ďalšie funkcie ako aj cookies tretích strán (Google Analytics, Google AdSense). Užívaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vašom zariadení.

Zobraziť zásady ochrany osobných údajov

Zakázali ste cookies. Stránka nemusí fungovať správne. Toto rozhodnutie môžete zmeniť.

Stránku DraftSight.sk* prevádzkuje spoločnosť TECHSOFT s.r.o., ktorá patrí k najstarším CAD spoločnostiam na Slovensku aj v Čechách.

Stránka bolka spustená dňa 18.11.2014, a neslúži na žiadne komerčné aktivity, či propagáciu rôznych CAD produktov.

K jej vytvoreniu nás viedla skutočnosť, že drvivá väčšina užívateľov CAD programu DraftSight® využíva práve jeho bezplatnú verziu, ktorá leží úplne na okraji záujmu komerčne zameraných CAD spoločností (s čím súvisí značný deficit informácií o DraftSight® v SK či CZ jazyku), rozhodli sme sa rozšíriť naše nekomerčné CAD aktivity ako sú FreeCAD.sk, či CADHelp.cz aj o snáď najrozšírenejší AutoCADu podobný a bezplatný CAD - DraftSight®.

Stránky sú prioritne zamerané na bezplatnú verziu DraftSight® Free

Za návštevu stránky Vám ďakuje tím spoločnosti TECHSOFT s.r.o.



Podrobné informácie o spoločnosti TECHSOFT s.r.o.

- Kontaktné údaje
- História spoločnosti


* Nejedná sa o oficiálnu stránku produktu DraftSight®.

Súbory cookies (ochrana súkromia)

Tieto webová stránky používajú „cookies” a ich zablokovanie môže spôsobiť chybné zobrazovanie týchto webových stránok na Vašom prehliadači. Na našich webových stránkach môžete priamo povoliť alebo zakázať používanie cookies ukladaných touto stránkou

Súbory cookies sú neškodné malé textové súbory, ktoré sa umiestnia vo Vašom počítači alebo zariadení pri návšteve našej webovej stránky ktoré umožňujú si pamätať informácie medzi webovými stránkami a reláciami prehliadača. Podľa európskych právnych predpisov musia majitelia stránok s webovým obsahom informovať návšetvníkov svojich webov o tom že používajú cookies a umožniť im zakázať/povoliť ukladanie cookies.

Typy súborov cookies sú:

  • Súbory cookie relácie, ktoré sú dočasne uložené v počítači alebo zariadení počas relácie prehľadávania a po jej ukončení sa odstránia
  • Trvalé súbory cookie, ktoré sa uchovávajú v počítači dlhší čas. Tieto trvalé súbory cookie môže užívateľ vymazať.

Tento web používa vlastné cookies, a aj cookies tretích strán.

Tieto súbory cookies neuchovávajú osobné údaje, podľa ktorých by vás iné lokality dokázali identifikovať. Sú založené čisto na histórii prehliadania.

Vlastné súbory cookie využíva táto lokalita na udržiavanie vašej relácie pri prechode lokalitou, na analýzu Vašich návštev.

Cookies tretích strán sú určené pre účely webovej analýzy a reklamy od nášho partnera Google, aby vám mohol poskytnúť vhodnú a relevantnú reklamu a nám prehľad o Vašich návštevách na základe vašej histórie prehliadania. Podrobne - viď: Ako spoločnosť Google využíva údaje, keď používate weby jej partnerov

Používanie súborov cookie je možné nastaviť aj pomocou Vášho internetového prehliadača (napr. povolenie súborov cookie, prezeranie súborov cookie, zakázanie všetkých alebo vybratých súborov cookie atď.)

Ochrana súkromia a spracovanie osobných údajov

Prevádzkovateľom týchto stránok je spoločnosť TECHSOFT s.r.o. (dalej len "prevádzkovateľ").

Identifikačné a kontaktné údaje Prevádzkovateľa, ktorý získava a priamo spracúva Vaše osobné údaje:

TECHSOFT s.r.o., Podtatranská 4931/23, 05801 Poprad, Slovenská Republika,
IČO: 31668844, DIČ: 2020513638, IČ DPH: SK2020513638,
Obchodný register: Okresný súd Prešov, oddiel: sro,vložka č.: 988/P,
Tel: +421 52 7710 211, Mobil: +421 905 506 690, Email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript..">Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript..

Prevádzkovateľ vzhľadom k povahe, rozsahu a spôsobu spracúvania osobných údajov, podľa § 44 Zákona o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov 18/2018 Z.z Slovenskej Republiky a v súlade s GDPR (General Data Protection Regulation) - t.j. s nariadením Európskej únie účinným od 25. 5. 2018 nie je povinný určiť zodpovednú osobu a teda ju ani určenú nemá. V prípade akýchkoľvek otázok či požiadaviek týkajúcich sa ochrany Vašich osobných údajov - kontaktujte prosím Prevádzkovateľa prostredníctvom hore uvedených identifikačných a kontaktných údajov.

Prevádzkovateľ chráni Vaše súkromie. Aby sme Vám mohli poskytnúť všetky služby v plnom rozsahu, potrebujeme o Vás vedieť základné informácie. Niektoré z nich majú povahu osobných údajov v Zákone o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov 18/2018 Z.z Slovenskej Republiky a v GDPR (General Data Protection Regulation) - t.j. v nariadení Európskej únie účinnom od 25. 5. 2018 (ďalej len “Zákon” a GDPR). Prevádzkovateľ prehlasuje, že ak spracováva Vaše osobné údaje, tak ich spracováva v súlade so Zákonom a GDPR, ktorých cieľom je zvýšiť úroveň ochrany osobných údajov a posilniť práva občanov Európskej únie v tejto oblasti. My sa týmto zákonom a GDPR pri používaní a spracúvaní Vašich údajov riadime.

Na väčšine našich stránok sa môžete, ale nemusíte zaregistrovať. Stránky obsahujúce formuláre (Kontaktý formulár, formulár "Rýchla objednávka", Prihláška na webinár, ...a podobne) neukladajú Vaše osobné informácie, ale slúžia len na odoslanie emailu s Vašimi údajmi prevádzkovateľovi, ktorý v súlade s § 13 zákona ich môže spracovať aj bez Vášho súhlasu. Prevádzkovateľ deklaruje, že rozsah spracúvaných údajov v týchto prípadoch zahŕňa meno, priezvisko a titul kontaktnej osoby, IČO - ak sa jedná o fyzickú osobu - podnikateľa, (telefón, eMail, skype a pod...), identifikátory bydliska alebo sídla firmy a ďalšie údaje vedené v rozsahu zákonov súvisiacich s vedením účtovníctva, a prevádzkovateľ deklaruje, že rozsah spracúvaných údajov v týchto prípadoch vždy zodpovedá objektívnym požiadavkám na dosažiteľnosť daného účelu.

V prípadoch, ak povaha Vami objednaného tovaru, služby alebo servisu vyžaduje pri spracúvaní Vašich osobných údajov aj Váš súhlas s ich spracovaním, o tento špecifický súhlas so spracovaním Vašich osobných údajov na konkrétny účel Vás požiadame v samostatnom dokumente alebo emaile.

Pre úplnosť uvádzame štruktúru našich stránok, na ktorých sa môžu spracúvať Vaše osobné údaje:

Produktové webové stránky:

http://www.techsoft.sk (Sk/Cz)

Na tieto naše stránky sa môžete zaregistrovať. Registrácia a Vaše osobné údaje poskytnuté pri registrácii neslúžia na žiadne marketingové účely, ale slúžia len na sprístupnenie obsahu niektorých stránok, na ktoré majú povolený vstup len užívatelia daného produktu a slúžia aj na urýchlenie sťahovania programov, keďže registráciou sa zabráni automatickému neobmedzenému sťahovaniu rôznymi robotmi. Pri registrácii na naše stránky vyžadujeme tieto Vaše základné osobné údaje:

  • meno a priezvisko (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na komunikáciu s Vami)
  • Vaša e-mailová adresa (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na komunikáciu s Vami)
  • Krajina (štát), z ktorej pochádzate (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na komunikáciu s Vami)
  • voliteľne telefónne číslo (pre rýchlejší kontakt s Vami)

Pre registráciu na našich stránkach, v súlade s § 13 zákona, je spracovanie Vašich osobných údajov pre potreby poskytovania vyššej úrovne podpory, súvisiacej s ponúkanými produktami zákonne aj bez Vášho súhlasu a nevyžaduje Váš súhlas so spracovaním Vašich osobných údajov. Bez spracovania Vašich osobných údajov nie je z našej strany technicky možné zariadiť, aby sa Vám mohli poskytovať služby, navyše o ktoré prejavíte záujem registráciou a ktoré Vám dokážeme sprístupniť len po registrácii.

Na týchto našich stránkach sa môžete prihlásiť aj na odber rôznych našich občasných CAD informácií. Pre odber týchto CADnews vyžadujeme tieto Vaše základné osobné údaje:

  • meno a priezvisko (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na Vaše oslovenie)
  • Vaša e-mailová adresa (slúži na Vašu identifikáciu v systéme na posielanie CAD informácií)

Po prihlásení sa k odberu našich CADnews, v súlade s § 13 zákona, sa nevyžaduje Váš súhlas so spracovaním Vašich osobných údajov. Bez spracovania Vašich osobných údajov, nie je technicky možné zariadiť adresné zasielanie vybraných CADnews, ktoré Vám dokážeme sprístupniť len po prihlásení sa k odberu našich CADNews. Čo sa týka spracovania ďalších osobných údajov na týchto stránkach, okrem už spomenutých oblastí a okrem už spomenutých formulárov - ďalšou oblasťou dotýkajúcou sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

http://www.zwcad.cz (Sk/Cz)

Na tieto naše stránky sa môžete zaregistrovať. Registrácia a Vaše osobné údaje poskytnuté pri registrácii neslúžia na žiadne marketingové účely, ale slúžia na sprístupnenie obsahu niektorých stránok, na ktoré majú povolený vstup len užívatelia daného produktu a slúžia aj na urýchlenie sťahovania programov, keďže registráciou sa zabráni automatickému neobmedzenému sťahovaniu rôznymi robotmi. Pri registrácii na naše stránky vyžadujeme tieto Vaše základné osobné údaje:

  • meno a priezvisko (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na komunikáciu s Vami)
  • Vaša e-mailová adresa (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na komunikáciu s Vami)
  • Krajina (štát), z ktorej pochádzate (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na komunikáciu s Vami)
  • voliteľne telefónne číslo (pre rýchlejší kontakt s Vami)

Pre registráciu na našich stránkach, v súlade s § 13 zákona, je spracovanie Vašich osobných údajov pre potreby poskytovania vyššej úrovne podpory súvisiacej s ponúkanými produktami zákonné aj bez Vášho súhlasu a nevyžaduje Váš súhlas so spracovaním Vašich osobných údajov. Bez spracovania Vašich osobných údajov a bez udelenia Vášho súhlasu s ich spracovaním, nie je z našej strany technicky možné zariadiť, aby sa Vám mohli poskytovať služby navyše, ktoré Vám dokážeme sprístupniť len po registrácii. Čo sa týka spracovania ďalších osobných údajov na týchto stránkach, okrem už spomenutých oblastí a okrem spomenutých formulárov - ďalšou oblasťou dotýkajúcou sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

http://www.ironcad.sk (Sk/Cz)

Čo sa týka spracovania osobných údajov na týchto stránkach, okrem už spomenutých formulárov - jediná oblasť dotýkajúca sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

http://www.arcadiabim.cz (Sk/Cz)

Čo sa týka spracovania osobných údajov na týchto stránkach, okrem už spomenutých formulárov - jediná oblasť dotýkajúca sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

http://www.tcad.sk a http://www.tcad.cz

Na týchto stránkach existuje diskusia k jednotlivým produktom. Do diskusie môžete zadávať príspevky buď anonymne, alebo po zadaní mena (bez priezviska). V diskusiách neevidujeme ani Vašu IP adresu a teda diskusie na týchto stránkach nespracúvajú žiadne Vaše osobné údaje. Čo sa týka spracovania osobných údajov, okrem už spomenutých formulárov - jediná oblasť dotýkajúca sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

Stránky podpory:

http://support.zwcad.cz a http://support.techsoft.sk (Sk/Cz)

Na tieto naše stránky sa môžete zaregistrovať. Registrácia a Vaše osobné údaje poskytnuté pri registrácii neslúžia na žiadne marketingové účely, ale slúžia len na sprístupnenie Vašich servisných požiadaviek a našich odpovedí na ne. Požiadavku na podporu môžete zadať aj bez registrácie, či prihlásenia sa na tieto stránky. Po zadaní Vašej požiadavky na podporu, v prípade ak ešte nie ste registrovaný(á) na našich stránkach, sa takáto registrácia automaticky vytvorí (budete o nej informovaný/á emailom) a všetky Vaše servisné požiadavky ako aj naše odpovede sa priradia Vašej existujúcej registrácii. Po prihlásení sa do systému budete môcť reagovať a konzultovať Vaše servisné požiadavky cez náš webový systém podpory. Pri registrácii na naše stránky vyžadujeme tieto Vaše základné osobné údaje:

  • meno a priezvisko (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na komunikáciu s Vami)
  • Vaša e-mailová adresa (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na komunikáciu s Vami)
  • Krajina (štát) z ktorej pochádzate (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na komunikáciu s Vami)
  • voliteľne telefónne číslo (pre rýchlejší kontakt s Vami)

V súlade s § 13 zákona, je spracovanie Vašich osobných údajov pre potreby poskytovania podpory zákonné aj bez Vášho súhlasu. Bez Vašich osobných údajov totiž nie je možné poskytovať podporu pre produkty, ktoré ste zakúpili, resp. o ktorých zakúpení uvažujete. Čo sa týka spracovania ďalších osobných údajov na týchto stránkach, okrem už spomenutých oblastí a okrem spomenutých formulárov - ďalšou oblasťou dotýkajúcou sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

Stránky elektronického obchodu:

http://obchod.zwcad.cz a http://obchod.techsoft.sk (Sk/Cz)

Na tieto naše stránky sa môžete, ale nemusíte zaregistrovať. Registrácia a Vaše osobné údaje poskytnuté pri registrácii neslúžia na žiadne marketingové účely, ale slúžia len na vybavenie Vašej objednávky, na obchodnú komunikáciou, na poskytovanie podpory a na vystavenie a evidenciu účtovných dokladov. Objednávku teda môžete vystaviť aj bez registrácie, či prihlásenia sa na tieto stránky. Pri objednávke je potrebné poskytnúť nasledovné informácie o Vás:

  • meno a priezvisko, presná adresa, vrátane krajiny (resp. adresa, ktorá ma byť uvedená na faktúre)
  • Vaša e-mailová adresa (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na komunikáciu s Vami)
  • voliteľne ďalšie adresy (ak si želáte doručiť zásielku na inú adresu ako je fakturačná)
  • voliteľne telefónne číslo (pre rýchlejší kontakt s Vami)
  • ak nakupujete ako firma / živnostník, naviac: obchodný názov, IČO a IČ DPH (pre vystavenie faktúry a správne zaúčtovanie).

V súlade s § 13 zákona, je spracovanie Vašich osobných údajov pre potreby vybavenia objednávky a vystavenia daňových dokladov zákonné aj bez Vášho súhlasu. Bez Vašich osobných údajov totiž nie je možné vystavovať daňové dokumenty a ani vybaviť Vašu objednávku k Vašej spokojnosti. Čo sa týka spracovania ďalších osobných údajov na týchto stránkach, okrem už spomenutých oblastí a okrem spomenutých formulárov - ďalšou oblasťou dotýkajúcou sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

Stránky CAD Fóra:

http://forum.cadhelp.cz

Registrácia a Vaše osobné údaje poskytnuté pri registrácii na týchto stránkach neslúžia na žiadne marketingové účely, ale slúžia len na komunikáciu medzi užívateľmi fóra. Fórum na týchto stránkach predstavuje diskusiu k jednotlivým produktom. Do diskusie môžete zadávať príspevky len po zaregistrovaní sa. Registrácia vyžaduje zadanie nasledujúcich údajov

  • Prihlasovacie meno a heslo / nejedná sa o osobný údaj
  • Vaša emailová adresa (slúži pre posielanie reakcií na Vaše príspevky) / môže (nemusí) sa jednať o osobný údaj
  • Meno (bez priezviska) / môže (nemusí) sa jednať o osobný údaj
  • Skype meno / môže (nemusí) sa jednať o osobný údaj

V súlade s § 13 zákona, je spracovanie Vašich osobných údajov pre potreby poskytovania podpory zákonné aj bez Vášho súhlasu. Bez Vašich osobných údajov totiž nie je možné poskytovať tento typ podpory k Vašej spokojnosti. Na fóre neevidujeme Vašu IP adresu, a čo a sa týka spracovania osobných údajov - jediná ďalšia oblasť dotýkajúca sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

Ostatné stránky bez registrácie:

http://www.freecad.sk (Sk/Cz)

Čo sa týka spracovania osobných údajov na týchto stránkach, okrem už spomenutých formulárov - jediná oblasť dotýkajúca sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

http://www.cadhelp.cz

Čo sa týka spracovania osobných údajov na týchto stránkach, okrem už spomenutých formulárov - jediná oblasť dotýkajúca sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

http://www.draftsght.sk

Čo sa týka spracovania osobných údajov na týchto stránkach, okrem už spomenutých formulárov - jediná oblasť dotýkajúca sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

http://www.dwdraft.com

Čo sa týka spracovania osobných údajov na týchto stránkach, okrem už spomenutých formulárov - jediná oblasť dotýkajúca sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

http://www.cadutils.com

Čo sa týka spracovania osobných údajov na týchto stránkach, okrem už spomenutých formulárov - jediná oblasť dotýkajúca sa v určitých prípadoch spracovania osobných údajov je oblasť cookies, ktorým je venovaná samostatná oblasť v tomto dokumente.

Vaše osobné údaje, ktoré nám poskytnete pri nákupe našich tovarov či služieb alebo pri poskytovaní podpory a ktoré sú vyžadované zákonmi Slovenskej Republiky alebo zákonmi a nariadeniami Európskej Únie, budeme spracovávať po dobu desať rokov od posledného nákupu.

Osobné údaje, ktoré nám poskytnete pri registrácii na našich stránkach, budeme spracovávať maximálne po dobu desať rokov od Vášho posledného prihlásenia sa na naše stránky.

Osobné údaje, ktoré nám poskytnete pri prihlásení sa k odberu CADnews, budeme spracovávať po dobu maximálne 10 rokov od Vášho odhlásenia sa zo zasielania CADnews alebo do 1 mesiaca od ukončenia činnosti posielania CAD informácií prevádzkovateľom.

V prípade CAD fóra, budeme Vami poskytnuté osobné údaje spracovávať po dobu 10 rokov od odhlásenia sa z CAD fóra alebo do 1 mesiaca od ukončenia činnosti CAD fóra.

Pri spracovávaní Vašich osobných údajov, máte právo sa na nás kedykoľvek obrátiť a uplatniť si právo na prístup a opravu údajov, ktoré spracovávame. Ak máte pochybnosti o tom, že Vaše údaje spracovávame v súlade so zákonom, môžete nás požiadať o vysvetlenie alebo o nápravu nevyhovujúceho stavu, najmä požadovať blokovanie, vykonanie opravy, doplnenie alebo likvidáciu osobných údajov, prípadne kompletné vymazanie týchto údajov.

Všetky údaje sú uchovávané v chránenej databáze na našom serveri v sídle našej spoločnosti, a ak sa zaregistrujete, nebudete ich musieť nanovo zapisovať pri každej návšteve. Vaše údaje spracovávame pre účely vybavenia a doručenia Vašej objednávky, ako aj pre účely poskytovania podpory a ostatných služieb. Tieto údaje sú taktiež nutné pre náš účtovný a fakturačný systém. Svoje údaje a ďalšie nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť resp. aktualizovať prostredníctvom e-mailu alebo po prihlásení do sekcie Upraviť profil. V prípade, že si želáte zrušiť svoju registráciu, požiadajte nás o to e-mailom. Vaše konto bude zneaktívnené na všetkých stránkach.

V našom obchode nezadávate žiadne informácie, ktoré by sa priamo týkali práce s peniazmi na Vašich účtoch. Všetky v súčasnosti ponúkané formy elektronického bankovníctva (platenia za tovar cez internet) sú realizované priamo na stránkach Vašej banky, ktorá nám poskytne jedine informáciu o úspešnosti či neúspešnosti platby a Vaše meno, prípadne číslo účtu (aby sme vedeli platbu identifikovať a v prípade potreby vrátiť). V žiadnom prípade sa nedozvieme žiadne ďalšie informácie, ako Vaše prihlasovacie údaje alebo zostatok na Vašom účte.

Počas Vašej návštevy sú na našom serveri uchovávané dočasné informácie, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie obchodu (napr. čo ste vložili do nákupného košíka, kedy ste na stránku prišli, odkiaľ ste na stránku prišli). Kedykoľvek po prihlásení sa na stránku elektronického obchodu, si môžete svoje osobné údaje skontrolovať a v prípade potreby zmeniť v časti „Upraviť profil“.

Vaše osobné údaje nezverejňujeme, nesprístupňujeme, neposkytujeme žiadnym iným subjektom, s výnimkou organizácií, s ktorými je spolupráca nevyhnutná pre správne vybavenie Vašej objednávky. Sú to najmä banky (v niektorých prípadoch poskytnutie Vášho mena), doručovateľské služby (adresa na dodanie), či niektorí dodávatelia, keď si to vyžaduje povaha objednaného produktu (kvôli aktualizácii produktov, registrácii atď.). Tieto údaje sú však vždy poskytnuté jednorazovo pre vybavenie Vašej konkrétnej objednávky. Databázu osobných údajov chránime pred ich poškodením, zničením, stratou a zneužitím.

Spracovať Vaše osobné údaje uvedené v objednávke za účelom vybavenia objednávky a dodania tovaru, a to na dobu nevyhnutnú pre plnenie zmluvy môžeme s § 13 zákona aj bez Vášho súhlasu. Máte však právo požadovať informáciu o spracovaní Vašich osobných údajov a zoznam osobných údajov, ktoré sú predmetom spracovania, právo na opravu nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, právo na likvidáciu osobných údajov, ak účel ich spracovania skončil, právo na základe bezplatnej písomnej žiadosti namietať voči využívaniu svojich osobných údajov na marketingové účely.

Vaše osobné údaje sme oprávnení spracovávať aj po skončení pôvodného účelu spracovania len v nevyhnutnom rozsahu pre účely štatistiky, účtovníctva a prieskumu, a poskytnúť tretím stranám alebo verejnosti súhrnné štatistické informácie o zákazníkoch, návštevnosti, obrate a ďalšie údaje, avšak v anonymizovanej podobe tak, že na ich základe nebude možné nijakým spôsobom identifikovať našich zákazníkov.

Ochranu a zabezpečenie všetkých osobných údajov berieme vážne.

S Vašimi osobnými údajmi, ako aj s osobnými údajmi Vašich odberateľov budeme nakladať zodpovedne a v súlade s platnou slovenskou legislatívou. Pre spracovanie osobných údajov užívame automatizované aj neautomatizované prostriedky. Všetky údaje sú uložené na zabezpečených serveroch, uložených výhradne v sídle prevádzkovateľa. Chránime osobné údaje v maximálnej možnej miere pomocou moderných technológií, ktoré zodpovedajú stupňu technického rozvoja. Prijali sme a udržiavame všetky možné (aktuálne známa) technické a organizačné opatrenia, ktoré zamedzujú zneužitiu, poškodeniu alebo zničeniu osobných údajov, najmä:

  • Pre zabezpečenie serverov využívame viacúrovňový firewall
  • Všetka komunikácia medzi servermi je šifrovaná a zabezpečená virtuálnou privátnou sieťou
  • Mailové správy sú kontrolované na prítomnosť vírusov a ich obsah na phishing
  • Prístup k osobným údajom našich zamestnancov a spolupracovníkov je možný len cez internú sieť.

Osobné údaje, ktoré spracovávame, môžeme sprístupňovať výhradne našim zamestnancom, ktorí zabezpečujú administratívnu a technickú podporu, prípadne iným subjektom len z dôvodu plnenia zákonných povinností.

Dovoľujeme si Vás uistiť, že naši zamestnanci, ktorí budú spracovávať Vaše osobné údaje, sú povinní zachovávať mlčanlivosť o osobných údajoch a o bezpečnostných opatreniach, ktorých zverejnenie by ohrozilo bezpečnosť Vašich osobných údajov. Táto mlčanlivosť pritom trvá aj po skončení záväzkových vzťahov s nami. Bez vášho súhlasu nebudú vaše osobné údaje vydané žiadnej inej tretej strane.

Prevádzkovateľ prehlasuje, že spĺňa všetky zákonné povinnosti vyžadované platnou legislatívou, najmä Zákonom o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov 18/2018 Z.z SR, a teda že:

  • spracováva osobné údaje svojich odberateľov len na základe zákonného právneho titulu (odberateľ vyjadril slobodný a dobrovoľný súhlas so spracovaním svojich osobných údajov a užívateľ je schopný tento súhlas doložiť, alebo je spracovanie osobných údajov odberateľa nevyhnutné pre výkon zmluvy, alebo je spracovanie nevyhnutné pre splnenie právnych povinnosťou užívateľa, prípadne z iných dôvodov zákona
  • neeviduje a nespracováva citlivé osobné údaje jeho odberateľov, tj. Osobné údaje vypovedajúce o národnostnom, rasovom alebo etnickom pôvode, politických postojoch, členstvo v odborových organizáciách, náboženstva a svetonázoru, odsúdení za trestný čin, zdravotnom stave a sexuálnom živote subjektu údajov a genetický údaj subjektu údajov, biometrický údaj, a iné
  • umožňuje svojim odberateľom výkon ich práv podľa zákona
  • zaväzuje sa zohľadniť akékoľvek zmeny v evidencii osobných údajov svojich odberateľov v lehote najneskôr do 24 hodín od prijatia informácie o zmene.

Vaše osobné údaje prevádzkovateľ nezverejňuje a ani neposkytuje žiadnej tretej osobe s výnimkou ustanovení, kedy to vyžaduje príslušný zákon Slovenskej republiky alebo príslušný zákon či nariadenie Európskej únie, alebo pokiaľ to je potrebné pre vystavenie licencie vami zakúpeného software. Prevádzkovateľ bezplatne zlikviduje Vaše osobné údaje v prípade, ak o to požiadate akýmkoľvek preukázateľným spôsobom v priebehu 14 dní od takejto žiadosti.

Vystavenie licencie

Pri zakúpení licencie nami ponúkaného software, ako aj pri používaní časovo obmedzených licencií, potrebujeme Vaše osobné údaje na základe ktorých Vám bude poskytnutá licencia daného software poskytnúť tretej osobe, ktorá je nositeľom autorkých práv na daný software a ktorá je oprávnená poskytnúť vám túto licenciu. Táto tretia osoba bude spracúvať Vaše osobné údaje za účelom zabezpečenia funkčnosti tejto licencie. Týmto tretím osobám budú poskytnuté nasledujúce osobné údaje:

  • meno a priezvisko, presná adresa, vrátane krajiny (resp. adresa, ktorá ma byť uvedená na licencii)
  • Vaša e-mailová adresa (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na komunikáciu s Vami)
  • voliteľne telefónne číslo (pre rýchlejší kontakt s Vami)
  • ak nakupujete ako firma / živnostník, naviac: obchodný názov.

Pre poskytnutie osobných údajov príjemcovi údajov pochádzajúcemu z krajiny EU, EHP alebo z niektorých ďalších krajín, o ktorých bolo rozhodnuté, že ich úroveň ochrany osobných údajov je dostatočná (Izrael, Kanada, Monako, Argentína, Švajčiarsko, USA – spoločnosti, ktoré sa prihlásili k „Privacy Shield“), nie je potrebný Váš súhlas s prenosom osobných údajov, keďže na tieto krajiny sa hľadí ako na krajiny, ktorých právny systém dostatočne chráni vaše súkromie, a teda tieto dáta môžu byť prenesené. Pokiaľ ste však zakúpili software, ktorého nositeľ autorských práv pochádza z krajiny, ktorá podľa rozhodnutia Európskej komisie nezaručuje primeranú úroveň ochrany osobných údajov, vysvetlíme Vám riziká takéhoto prenosu a buď s nami podpíšete zmluvu o poskytnutí vašich osobných údajov takémuto príjemcovi a vyslovíte dodatočný výslovný súhlas s poskytnutím vašich osobných údajov, alebo mu Vaše osobné údaje pošlete priamo pri aktivácii daného software. Zároveň prikladáme zoznam nami ponúkaného software s uvedením či nositeľ autorských práv pochádza z tretej krajiny zabezpečujúcej primeranú úroveň ochrany osobných údajov, alebo z tretej krajiny nezabezpečujúcej primeranú ochranu údajov.

  • Software z bezpečných krajín ktorých úroveň ochrany osobných údajov je dostatočná:
    USA: IronCAD, AutoCAD, AutoCAD LT, CMS IntelliCAD, SketchUp, form.Z, pdf2cad, AutoDWG produkty
    Nemecko: ARES Commander, CADprofi
    Polsko: ArCADia
    Belgicko: BricsCAD
    Česká Republika: MITCalc, ST, SkiJo
    Slovenská Republika: PS Tools, USS, TBL2CAD
  • Software z krajín nezabezpečujúcich primeranú úroveň ochrany osobných údajov:
    Čína: ZW3D, ZWCAD, YFCAD Software, GstarCAD
    Rusko: nanoCAD
    Pri objednaní horeuvedeného software, budete musieť s nami podpísať zmluvu o poskytnutí vašich osobných údajov danému príjemcovi s vyslovením dodatočného výslovného súhlasu so spracovaním vašich osobných údajov. V opačnom prípade ak budete chcieť zakúpený software licencovať a aktivovať, budete musieť Vaše osobné údaje danému príjemcovi poslať priamo pri aktivácii daného software.

Vaše práva

Právo na prístup k údajom: Máte právo získať od prevádzkovateľa potvrdenie o tom, či spracúva jeho/jej osobné údaje, ktoré osobné údaje spracúva a môžete tiež požiadať o poskytnutie kópie spracúvaných osobných údajov,

Právo na opravu: Máte právo, aby boli Vaše nesprávne osobné údaje bez zbytočného odkladu opravené alebo doplnené, pričom opravu údajov vykoná prevádzkovateľ bezplatne v lehote 14 dní od požiadania dotknutej osoby,

Právo na vymazanie: Ste oprávnený požadovať, aby bez zbytočného odkladu boli Vaše osobné údaje vymazané, v prípade splnenia podmienok uvedených v zákone alebo GDPR (právo na vymazanie máte najmä vtedy, ak Vaše osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré boli spracúvané, alebo ak sa osobné údaje spracúvali nezákonne. Právo na vymazanie sa neuplatňuje najmä vtedy, ak je spracúvanie osobných údajov potrebné na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa alebo tretích osôb),

Právo na obmedzenie spracúvania: V prípadoch stanovených v Zákone alebo GDPR (napr. ak napadnete správnosť osobných údajov alebo spracúvanie nie je v súlade s právnymi predpismi alebo prevádzkovateľ už nepotrebuje osobné údaje na účely stanovené v tomto dokumente, ale potrebujete ich Vy na preukázanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov), máte právo požadovať, aby prevádzkovateľ obmedzil ich spracúvanie,

Právo na prenosnosť údajov: V prípadoch uvedených v Zákone alebo GDPR (t.j. ak sa osobné údaje spracúvali automatizovanými prostriedkami na základe plnenia zmluvy), máte právo získať poskytnuté osobné údaje, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte.

Právo namietať: Ak je spracúvanie osobných údajov vykonávané na právnom základe oprávnený záujem podľa Zákona alebo GDPR, máte právo namietať voči takému spracúvaniu. Prevádzkovateľ nesmie tieto údaje ďalej spracúvať, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody na spracúvanie, ktoré prevažujú nad Vašimi záujmami, právami a slobodami, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa alebo tretích osôb.

Právo odvolať súhlas: Ak je spracúvanie osobných údajov vykonávané na právnom základe súhlasu, tento súhlas môžete kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania údajov, ktoré vychádzalo zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Máte právo podať sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky alebo na iný príslušný dozorný úrad, a to najmä v prípade, ak predpokladáte, že došlo k porušeniu spracúvania osobných údajov.

Všetky práva si môžete uplatniť kontaktovaním prevádzkovateľa prostredníctvom kontaktných údajov uvedených na Webovom sídle prevádzkovateľa a prostredníctvom kontaktných údajov uvedených v tomto dokumente. Prevádzkovateľ žiadosť vyrieši bez zbytočného odkladu a v každom prípade do 14 dní od jej doručenia, ak nie je potrebná dlhšia lehota, pričom v takom prípade nesmie doba predĺženia presiahnuť 2 mesiace.

Ak má Prevádzkovateľ oprávnené pochybnosti v súvislosti s totožnosťou fyzickej osoby, ktorá si u neho uplatnila príslušné právo vyplývajúce zo zákona, GDPR alebo tohoto dokumentu, môže požiadať o poskytnutie dodatočných informácií potrebných na potvrdenie Vašej totožnosti.

Go to top